Faptul că sportul este esențial pentru o viață sănătoasă nici nu mai era nevoie să menționăm. Și totuși, cum sunt multe lucruri interesante în viața asta, știm multe, le înțelegem, dar sunt cumva pierdute prin amalgamul de informație, responsabilități și dorința de a face multe și într-un timp cât mai scurt.

Știm că sportul e important. Mulți părinți aleg să își ducă micuții la o activitate de genul, pe când alții le oferă alte activități interesante din care pot alege sau pur și simplu îi lasă să se joace pe telefon sau să se uite la tabletă, ”că și așa sunt copii, și copilăria trece repede. Lasă-i să se bucure”…

Oricât de dur ar suna, ce alegeri faci ASTĂZI pentru copilul tău, îi afectează cu certitudine ziua de MÂINE și mult mai mult de atât. Pentru a te asigura că învață principii sănătoase, cum să fie independent, ce înseamnă echilibrul, cum te poți menține sănătos etc., trebuie să știi că acestea fac parte dintr-un proces complex, care cere răbdare, perseverență și ani din viața copilului tău.

De aceea, dacă vrei ca micuțul tău să fie un copil fericit, care se bucură de viață cu adevărat, și știe exact cum să facă față responsabilităților și provocărilor statului de adult, când va ajunge în acel punct, e nevoie să iei niște decizii importante ASTĂZI. Nu mâine, nu când e adolescent, nu când se revoltă și consideră că e capabil să își rezolve problemele singur.

Am putea spune că suntem părtinitori în ceea ce privește baschetul, doar că nu suntem. De ce?

Hai să povestim despre două dintre diferențele majore dintre orice alt sport și meciuri sau antrenamente de baschet, în special pentru copiii între 6 și 12 ani.

  1. La baschet, toții membrii echipei au șanse egale pe teren. Chiar toți? Da, chiar toți. Se vor diferenția pe teren cei care au anumite aptitudini înnăscute sau care au muncit mai mult, joacă cu pasiune și determinare, înțeleg exact cum funcționeaza jocul și știu exact ce au de făcut.

La fotbal, de exemplu, cel puțin unul din membrii echipei e defavorizat din acest punct de vedere. Portarul nu are aceleași șanse de a juca sau marca un gol la fel ca ceilalți din echipă.

  1. Antrenamentele de baschet îi învață pe cei mici cum să acționeze independent și să coopereze cu coechipierii lor, în același timp. În acest moment, probabil că îți spui că nu e mare chestie. La urma urmei, și la volei trebuie să țină cont de echipă, nu?

Da, și totuși la volei, au doar 2 opțiuni: să paseze unui coechipier sau să lovească mingea către terenul echipei adverse. La baschet, intervine și libertatea de mișcare împreună cu conștienizarea relației cauză-efect. Adică, micul jucător are posibilitatea să joace cum consideră: să țină mingea doar pentru el (sau ea – să nu uităm că baschetul este un sport excelent și pentru fete!) și să încerce să marcheze sau să paseze către un coechipier la momentul potrivit etc. Există n scenarii în acest caz.

Sportul e esențial pentru o creștere armonioasă. Baschetul este o alegere inspirată pentru #educațieprinsport. Cu ajutorul antrenamentelor de baschet, creștem copii sănătoși, independenți, responsabili și fericiți.

??Formăm echipe noi de ?fete și ?băieți!

❗️Dacă cel mic are ?̂???? ? ?̦? ?? ???, adu-l la un ??????????? ?? ???????.?

??????? ?̦? ?̂???????? ?? ???? ??? ???!

#educatieprinsport #basketball #premiumbasketballsibiu #acspremium #clubsportiv #happykids #kidstraining #kidsactivities #community #unity #team #teamwork #hardwork #antrenamentebaschet #fun #antrenamentebaschetcopii #basketball

Abonare la newsletter
Fii la curent cu toate noutățile și evenimentele noastre!