Prima intrebare pe care cei mici o aud la finalul unui meci este “Cine a castigat?”.

Probabil, ca parinte, frate, prieten, ruda indepartata etc, iti imaginezi ca astfel iti arati interesul pentru activitatea micului bachetbalist, insa nu e asa. Motivul este faptul ca intrebarea de mai sus este strans legata de scorul final, care la urma urmei, este doar un numar. Nimic mai mult. Focusul ar trebui sa fie pe cu totul altceva, astfel ca, daca iti doresti sa vezi cum celui mic i se lumineaza fata, ai multe alte optiuni.

 1. Mergi efectiv la meciurile micutilor jucatori. Nici nu iti imaginezi cat de mult inseamna ca tribunele sa fie pline, cei dragi sa ii incurajeze, sa le zambeasca, sa scandeze, sa stea pe marginea scaunului! Simplul fapt ca esti acolo pentru puiul de om poate face toata diferenta din lume.
  • Fii activ si implicat.
  • Fa poze si video-uri.
 1. Daca nu reusesti sa ajungi la eveniment, fa tot posibilul ca data viitoare sa fii acolo. Intre timp, pune intrebarile potrivite si roaga-l sa iti povesteasca cum a fost.
  • Ce i-a placut cel mai mult?
  • Cum a fost atmosfera?
  • Ce amintire a meciului respectiv i-a ramas in minte?

De ce nu e scorul important?

Pentru ca, asa cum spuneam mai sus, vorbim de un numar. Nimic mai mult, in acest moment. Cei mici invata atat de multe despre viata, despre competitia sanatoasa, despre echipe, despre rolul fiecaruia…aceste evenimente sportive le ofera experienta de viata.

Cel mai probabil sunt printre primele lor contacte cu aspectul acesta al vietii. Cu ce ne dorim sa ramana? Cu impresia ca scorul respectiv ii face castigatori sau invinsi?

Sau ca…

 • rolul lor individual este important?
 • felul in care colaboreaza cu coechipierii lor are un impact asupra eforturilor intregii echipe?
 • evolutia lor depinde de munca si implicarea in practicarea acestui sport?

Adevarul este ca toti jucatorii prezenti au castigat, indiferent daca sunt din aceeasi echipa sau echipe adverse. Cum? Au vazut ce inseamna competitia, cat de important este sa fii pregatit, sa dai ce ai mai bun, sa fii alaturi de echipa ta, sa crezi in antrenorul tau, sa te ghidezi dupa principiile insuflate de acesta, sa fii independent, sa mergi mai departe chiar daca nu ai reusit sa marchezi.

Oare mai vorbim despre baschet?

Da, vorbim despre baschet si totusi, acest sport, meciurile la care micii baschetbalisti participa si experienta, abilitatile, automatismele pe care le castiga sunt cel mai bun premiu pentru ca ii ajuta sa devina adulti echilibrati, pregatiti de orice surprise le pregateste viata.

??Tu vii la turneul 4 City League?

?Te așteptăm în 15 februarie (între orele 9-11 si 16-18) și 16 februarie (între orele 11:30-13:30), la Școala gimnazială ”Constatin Noica”, pe strada Oștirii, nr. 5.

⛹️‍♀️⛹️‍♂️ Hai și tu să îi susținem pe micii baschetbaliști din echipele de Minibaschet și Babybaschet, din cadrul Premium Basketball Sibiu!

?? Intre timp, formăm echipe noi de ?fete și ?băieți!

❗️Dacă cel mic are ?̂???? ? ?̦? ?? ???, adu-l la un ??????????? ?? ???????.?

??????? ?̦? ?̂???????? ?? ???? ??? ???!

#educatieprinsport #basketball #premiumbasketballsibiu #acspremium #clubsportiv #happykids #kidstraining #kidsactivities #community #unity #team #teamwork #hardwork #antrenamentebaschet #fun #antrenamentebaschetcopii #basketball

Abonare la newsletter
Fii la curent cu toate noutățile și evenimentele noastre!