Dintr-un motiv sau altul, fetele sunt văzute și făcute să creadă că sunt sunt ființe fragile. Însă, pe măsură ce cresc, cumva, ajung într-un punct în care o întreagă familie, carieră, casă și responsabilitățile aferente, cad pe umerii lor. Unde este logica aici? Unde este echilibrul? De ce a construit societatea un model deloc sustenabil?

Hai să facem ceva mai util decât să ne punem întrebări care duc la polemici fără concluzii ce ne-ar permite să luăm decizii mai bune. În schimb, ar fi mai bine dacă am pregăti generațiile de fete de azi, pentru a ajunge liderii de mâine.

Nu neg că fetele sunt diferite de băieți, dar, privind traiectoria lor în viață, toți copiii au nevoie de ghidare, înțelegerea conceptului de independență, a relației cauză-efect și o etică a muncii excepțională. Un mediu proprice, în care vor învăța ce îneamnă să fii un lider și să conduci prin propriul tău exemplu, adică prin atitudinea și acțiunile tale, este sala unde participă la antrenamente de baschet pentru fete, pentru copii.

Vorbind de fete, baschetul este o alegere excelentă pentru că le ajută să devină mai puternice, să se adapteze mai ușor la mediul în care se găsesc, la schimbare; află ce înseamnă să se reprezinte pe sine într-o echipă, dar într-un fel în care pot aduce recunoaștere și apreciere întregii echipe, prin faptul că muncesc alături de coechieperele lor, folosindu-se de cele mai bune abilități ale fiecăreia pentru a ajunge la rezultatele dorite.

De ce antrenamente de baschet pentru fete?

  1. Au ocazia să facă parte dintr-un colectiv nou, înafară de cel de la școală. Venind la antrenamente, vor ajunge să lege prietenii cu alte fete, și alți copii, cu care împărtășesc un scop comun.
  2. Își vor crea o condiție fizică optimă, învățând în același timp cât de important este sportul pentru sănătate. Iar aici, nu vorbim doar despre partea fizică, ci și mental. Sportul e un bun consumator de energie, dar și un mecanism excelent ce oferă claritate mentală.
  3. Dezvoltare armonioasă. Pe măsură ce cresc, se vede clar o diferență între copiii care au fost sedentari o mare majoritate a timpului și cei care au luat parte la antrenamente de baschet. Nu va fi doar pe plan fizic, dar și în ceea ce privește modul în care se comportă în societate. Fetele și băieții care vin la antrenamente de baschet pentru copii sunt mai dezinvolți și privesc viața cu alți ochi.
  4. Vor avea parte de experiențe care le vor ajuta în formarea unei etici a muncii cu o atitudine, principii și valori echilibrate. Vor învăța că munca, și pe cont propriu și în echipă, duce în timp la rezultate minunate. Atitudinea față de munca ce trebuie depusă și felul în care își asumă responsabilitatea pentru propriile acțiuni, le vor influența viața acum și în anii ce urmează.
  5. Vor ieși din zona de confort, contrar exemplelor date de societate în ceea ce privește ce și cum ar trebui să fie o ”domnișoară”. Nu vorbim de feminitate, ci de puterea de a alege, de a fi tari pe poziții, de a ține piept standardelor ce afectează imaginea și încrederea de sine a multor fete care astăză sunt femei.

Dacă ai o fiică, antrenamentele de baschet pentru copii, îi vor forma și întări convingerea că poate face ce vrea, poate ajunge unde dorește, și că poate face asta îmbinând munca pe cont propriu, abilitățile de lider și munca în echipă, cu cei din jur. Aceste principii se aplică în toate aspectele vieții, nu doar pe teren.

??Formăm echipe noi de ?fete și ?băieți!

❗️Dacă cel mic are ?̂???? ? ?̦? ?? ???, adu-l la un ??????????? ?? ???????.?

❗️❗️ Primele 2 antrenamente sunt GRATUITE!?

??????? ?̦? ?̂???????? ?? ???? ??? ???!

#educatieprinsport #basketball #premiumbasketballsibiu #acspremium #clubsportiv #happykids #kidstraining #kidsactivities #community #unity #team #teamwork #hardwork #antrenamentebaschet #fun #antrenamentebaschetcopii #basketball

Abonare la newsletter
Fii la curent cu toate noutățile și evenimentele noastre!