Fiecare copil este ca un diamant neșlefuit. Multe dintre automatismele pe care le dobândește de la o vârstă fragedă și principiile, valorile, perspectiva asupra vieții – au fundamentul stabilit…în copilărie. Unii au înclinație către sport, alții nu. Unii sunt îndrumați de către părinți către sport, alții nu. Unii sunt încurajați să fie independenți, disciplinați, să lucreze în echipă, alții nu.

Baschetul necesită muncă în echipă

Când îl duci pe cel mic la antrenamente de baschet, știi că va face sport, că va deveni mai puternic, că va face parte dintr-un colectiv – toate benefice pentru echilibru și dezvoltare personală. Exercițiile și tot ceea ce ține de pregătire fizică, tehnică, tactică, se fac individual, dar împreună. Partea cu spiriul de echipă intră în scenă în momentul în care se fac echipe, iar micii baschebaliști se distrează într-un meci amical.

Vor avea parte de asemenea competiții (nu în adevăratul sens al cuvântului pentru că nu ținem scorul), la antrenamente, dar și la evenimente organizate de clubul sportiv din care fac parte sau organizate de alții, dar la care vor merge cu antrenorul. În cadrul acestor meciuri, cei mici își vor evidenția abilitățile, însă nu pentru o glorie individuală, ci în folosul echipei. Mai simplu spus, fiecare jucător are anumite abilități. Individual, poate fi foate bun sau nu.

Însă, dacă își știe rolul în echipă și colaborează cu ceilalți, vor ajunge la cele mai bune rezultate împreună. Înainte de asta, micii jucători își vor da seama de câteva lucruri importante:

  1. Chiar dacă un jucător este foarte bun, prin faptul că încearcă să ducă întregul meci în spate, fără să coopereze cu ceilalți din echipa sa, nu va reuși decât să le ofere o strategie celorlalți din echipa adversă pentru a-l bloca de ficare dată când încearcă să marcheze.

Baschetul, ca multe alte lucruri în viață, are nevoie de spirit de echipă. Cei mici vor avea parte de muncă în echipă la școală, în parc – în timp ce se joacă cu alți copii, la muncă, și chiar și în propria familie. Dacă înțelege importanța muncii în echipă și învață cum să facă asta eficient, va avea o viață plină de împliniri.

  1. Dacă un jucător nu are abilități ieșite din comun în ceea ce privește baschetul, acest lucru nu va conta în echipă, dacă știe să colaboreze cu ceilalți.

”Unde’s mulți, puterea crește.” Da, însă doar dacă știu ce e spiritul de echipă și folosesc ce au învățat pentru a pune echipa pe primul loc, nu pe ei înșiși. Micul baschetbalist învață multe despre viață când merge la antrenamente de baschet pentru copii. Partea bună este că ce învață despre munca în echipă îi va fi de folos în nenumărate situații, oferindu-i o cale de ieșire, rezolvare, creștere – chiar și în cele mai dificile momente.

Prin simplul fapt că jucătorul de baschet are spațiu de desfășurare pe teren și poate lua decizii individuale în ceea ce privește cursul jocului, va avea parte de experiențe reale cauză-efect, ce le va trăi pe pielea lui. Astfel, cu puțină ghidare din partea antrenorului, își va trage propriile concluzii.

Deciziile, acțiunile, consecințele sunt ale lui (sau ale ei, pentru că baschetul e un sport excelent și pentru fete!). În momentul în care a realizat asta, știe că se poate mai bine. Poate lua decizii mai bune. Și acum începe adevărata muncă!

??Formăm echipe noi de ?fete și ?băieți!

❗️Dacă cel mic are ?̂???? ? ?̦? ?? ???, adu-l la un ??????????? ?? ???????.?

??????? ?̦? ?̂???????? ?? ???? ??? ???!

#educatieprinsport #basketball #premiumbasketballsibiu #acspremium #clubsportiv #happykids #kidstraining #kidsactivities #community #unity #team #teamwork #hardwork #antrenamentebaschet #fun #antrenamentebaschetcopii #basketball

Abonare la newsletter
Fii la curent cu toate noutățile și evenimentele noastre!