Cand ai auzit ultima data expresia “pe vremea mea”? Dar “generatia cu cheia la gat”? Adevarul este ca ne pierdem timpul incercand sa comparam trecutul cu prezentul. Lumea in care traim astazi nu mai are nimic in comun cu ceea ce am trait noi, cand eram copii. Cei mici au parte de o cu totul alta realitate, iar modul in care isi petrec timpul liber depinde foarte mult de parinti si implicarea acestora.

Din pacate, mediul virtual acapareaza atentia copiilor din ce in ce mai mult. De ce?

  • Cel mic sta linistit in perioada in care este expus ecranelor;
  • Toate desenele animate, video-urile, cantecelele, jocurile etc. sunt facute in asa fel incat sa ofere distractie maxima cu un efort minim;
  • Nu se mai pune accentul pe activitate fizica.

Si acum probabil te intrebi, daca cel mic sta linistit, de ce sa ii iau telefonul, tableta sau telecomanda din mana?

Pentru ca atunci cand e implicat intr-o activitate fizica, gen baschet, are parte de o gama intreaga de experiente, senzatii, sentimente. Nu voi veni cu statistici sau teorii anti-tehnologie, dar iti voi spune ca ii va placea sa bata mingea, sa alerge alaturi de alti copii de varsta lui, sa arunce la cos si sa munceasca in echipa pentru cele mai bune rezultate.

Da, s-ar putea sa opuna rezistenta la inceput pentru ca e greu sa iesi din zona de confort.

Da, s-ar putea sa duca dorul mediului virtual, pentru ca acum isi va petrece cateva ore pe saptamana la antrenamentele de baschet, in loc sa butoneze gadget-uri de ultima generatie.

Dar ce are de castigat?

Ca parinte, nu se poate pune la indoiala faptul ca vrei sa ii oferi celui mic tot ce e mai bun pe lumea aceasta. Si da, se vor face sacrificii pentru a-l duce la baschet. Dar rezultatele se vad. Poate face parte dintr-un club sportiv doar pentru miscare sau colectiv. Poate, dupa un timp, alaturi de antrenorul care il ghideaza, ajungi la concluzia ca are toate sansele sa urmeze o cariera in acest domeniu.

Din clipa in care copilul participa la primul antrenament de baschet, va experimenta ceva cu totul diferit fata de inactivitatea cu care s-a obisnuit. Atmosfera nu poate fi descrisa in cuvinte, dar e ceea ce trebuie pentru a-l face sa vina din nou.

Cei mici au nevoie de un stil de viata sanatos, care implica miscare, iar baschetul le poate oferi asta si chiar mult mai mult de atat. Iar aici, mare parte din ceea ce se intampla in cele 90 de minute de antrenament depinde de antrenor.

Adica, nu putem vorbi despre antrenamente de baschet pentru copii fara sa mentionam antrenorul, care coordoneaza activitatea, mediul si modalitatea prin care celor mici le sunt insuflate principii sanatoase, ce ii vor ajuta cu mult dupa ce au iesit pe usa salii de sport.

Ce face diferenta intre un antrenor bun si unul mai putin bun? Experienta, nivelul de implicare, inclinatia catre profesia de antrenor si educarea continua pe teme sportive, baschet, antrenamente, exercitii etc.

Ce legatura are un antrenor bun cu antrenamentele de baschet pentru copii si mediul virtual?

Simplu. Cei mici vor astepta cu nerabdare sa mearga la baschet pentru ca isi petrec timpul intr-un mediu educational, distractiv, plin de provocari, rasete si mingi de baschet care le dau batai de cap, dar care ii fac sa simta ca apartin unei comunitati, unei echipe, iar rolul lor e important.

Deci, antrenamente de baschet pentru copii sau 90 de minute petrecute in fata ecranului?

?Dacă cel mic are ?̂???? ? ?̦? ?? ???, adu-l la un ??????????? ?? ???????.

??????? ?̦? ?̂???????? ?? ???? ??? ???!

#educatieprinsport #basketball #premiumbasketballsibiu #acspremium #clubsportiv #happykids #kidstraining #kidsactivities #community #unity #team #teamwork #hardwork #antrenamentebaschet #fun #antrenamentebaschetcopii #basketball

Abonare la newsletter
Fii la curent cu toate noutățile și evenimentele noastre!